“Bitcoin nog niet op dieptepunt. Toch moet je nu investeren”

Bitcoin zit in een stevige dip. Op moment van schrijven staat de koers op 6.442 dollar. En het dieptepunt is nog niet in zicht. Dat zegt althans de bekende crypto-investeerder Ran Neu-Ner.

Tegen CNBC zei hij gisteren: “We blijven naar beneden gaan en we testen nieuwe lows.” De volgende bodem ligt volgens hem op 6.250 dollar. Duikt de munt daaronder, dan zakt hij verder naar 5.900 dollar voorspelt de investeerder die ook de tv-show Crypto Trader presenteert.

Maar volgens Ran Neu-Ner moeten we ons pas zorgen gaan maken als de prijs tot onder de 5.000 dollar daalt. Dan kan het minen van Bitcoin namelijk een probleem worden. Het minen gaat gepaard met hoge kosten. Er komt dus een punt waarop miners geen of niet genoeg winst meer kunnen maken. “Dat is het moment waarop miners zich afvragen: “Is het nog de moeite waard om mijn computer aan te houden. Als we rond de 5.000 dollar geen koersstijging krijgen dan gaat er op het gebied van minen iets veranderen.”

Koersschommelingen Bitcoin normaal

Verder vindt Neu-Ner de koersschommelingen heel normaal en vergelijkt hij blockchain met internet. “We zijn het internet voor we een echte browser hadden. En mensen maken zich druk om een paar hacks. Maar wat verwacht je van een industrie met een marktwaarde van 300 miljard dollar, die op een dag nog vele malen meer waard zal zijn.”

De crypto-trader denkt wel dat we voorlopig in een bear market blijven. “Het lukt niet om uit het neerwaartse patroon te breken. We kunnen niet over de grens van 8.000 of 8.500 heen zonder genoeg volume.”

Toch raadt de expert aan om juist nu Bitcoin te kopen. Tenminste als je de tijd hebt om te wachten. Investeerders moeten bereid zijn om hun Bitcoin drie tot vijf jaar vast te houden. “Het kan naar 20, 30, 40 of zelfs 50.000 dollar gaan,” aldus Neu-ner. “Dan maakt het niets meer uit of je ze nu voor 5 of voor 6 hebt gekocht.”


Wil je Bitcoin kopen? Dat kan al vanaf 1 euro bij de uiterst betrouwbare Nederlandse aanbieder Bitvavo.

Afbeeldingsresultaat voor bitvavo logo

Laat ons weten wat je vindt!