Bitcoin-ontwikkelaar over SegWit2x: “Er is geen simpele oplossing”

Bitcoin-ontwikkelaar Jimmy Song heeft gezegd dat geen van de voorspellingen voor SegWit2x daadwerkelijk zal uitkomen.

In een analyse dinsdag geeft Song aan dat het resultaat van de aanstaande Bitcoin ‘hard fork’ veel genuanceerder zal zijn en dat de fork noch rechtstreeks verworpen zal worden noch direct geaccepteerd door Bitcoin Core. Het is beide “hoogst onwaarschijnlijk”, aldus de ontwikkelaar.

“Ik verwacht niet dat een van deze scenario’s werkelijkheid gaat worden,” zei Song toen hij een toekomstbeeld probeerde te schetsen. Waarschuwingen voor de op handen zijnde Bitcoin-fork van 16 november centreren zich rond een alles-of-niets-scenario, waarbij de markt binnen korte tijd óf de 2x-chain accepteert óf verwerpt.

De ‘hard fork’ van Bitcoin kent geen simpele uitkomst

Song zegt dat de realiteit complexer is en draait om de winstgevendheid voor miners in het komende half jaar. “Een statische eerste inschatting van de huidige situatie suggereert dat de futures-marktprijs en de mining-split economisch niet stabiel zijn,” legt hij uit. “De mensen aan de verschillende kanten van het debat staan ook aan verschillende kanten als het gaat om wat gecorrigeerd gaat worden.”

Song voegt eraan toe dat hij binnenkort met technische details zal komen over de meest logische toekomstscenario’s. Cryptovalutabedrijven hebben over het algemeen afstand genomen van de druk die de ‘hard fork’ veroorzaakt en kiezen voor een afwachtende houding.

Ondertussen doet Bitcoin.org mede-oprichter Cobra een beroep op de cryptogemeenschap om een verdere ‘hard fork’ af te dwingen, die de nieuwe Bitcoin moet worden.

Laat ons weten wat je vindt!