Bitcoin prijs nadert $5000, terwijl cryptomarkt $176 miljard overstijgt

De cryptomarkt is dit jaar gigantisch aan het groeien. En de afgelopen 6 weken in het bijzonder. Welke munten stijgen het meest en waarom?

$176 miljard marketcap

Meldden we een week geleden nog dat de marktwaarde van de totale cryptomarkt voor het eerst boven de $150 miljard uitkwam; de totaalwaarde is nu al de $176 miljard overstegen. Dit komt neer op een duizelingwekkende stijging van de marktwaarde van cryptovaluta van $110 miljard in 6 weken.

Bitcoin All Time High

Bitcoin is nog nooit zo in trek geweest. Het aantal gebruikers van het bitcoin-netwerk groeit en daarnaast is er steeds meer interesse om indirect te investeren via de beurs. Dit is duidelijk te merken aan de Bitcoin-prijs, die de pan uit rijst. Op het moment van schrijven staat de koers op $4870. Een prijs, die tot voor kort alleen de meest optimistische “moonboys” voor mogelijk hadden gehouden.

Litecoin in de lift

Ook Litecoin, het kleine broertje van Bitcoin, lift mee op het succes van de cryptomarkt. In de laatste 24 uur steeg de cryptocurrency bijna 20% tot $76 per stuk. Een prijs die zelfs oprichter Charlie Lee niet zo snel had verwacht te zien, getuige zijn tweet van gisteren.

Ethereum nadert record

Ook privacy-gerichte munten Monero en Dash toonden grote winsten in de afgelopen week. Daarnaast pakt het grote crypto-platform Ethereum dag na dag winst en nadert zienderogen het record van juni. De marketcap van Ethereum is op het moment circa 45% van Bitcoin. Er staan een groot aantal interessante ICO’s gepland voor de maand september en het optimisme over de voortgang van technologische ontwikkelingen op het platform is groot.

Laat ons weten wat je vindt!