“Bitcoin staat op punt van ontploffen”

De prijs van Bitcoin kan elk moment exploderen. Dat zei crypto-analist en presentator van de CNBC-show Cryptotrader, Ran Reuner, onlangs op Twitter.

Neuner is er van overtuigd dat de koers van Bitcoin binnenkort omhoog vliegt. “Ik heb net Bitcoin voor mijn ouders gekocht,” zei hij nog in dezelfde tweet. De eventuele rally wordt waarschijnlijk veroorzaakt door het besluit van de Amerikaanse beurswaakhond SEC, die toestemming moet geven voor diverse ETF-aanvragen, schreef de cryptohandelaar in een andere tweet.

De crypto-analist verwees naar de bull run van vorig jaar, die startte met een Bitcoin-prijs van 6.691 dollar op 11 november en eindigde met 20.000 dollar op 17 december en die, zo zegt hij, het gevolg was van de verwachte lancering van BTC-future-contracten. Neuner trok de parallel met het aanstaande besluit van de SEC.

Veel andere experts wijzen ook al op het belang van Bitcoin-ETF’s. Het zou de cryptomunt veel aantrekkelijker maken voor reguliere investeerders en kan zorgen voor een bredere erkenning op Wall Street.

De SEC heeft aangekondigd dat de deadline voor de beoordeling van negen ETF-aanvragen van drie verschillende aanvragers op vijf november is. Wat het effect precies gaat zijn op de koers van Bitcoin en andere cryptomunten is dan afwachten.

 

Laat ons weten wat je vindt!