Bitcoin verliest hard: crash of correctie?

Bitcoin is behoorlijk in prijs gezakt en staat woensdag zelfs ruim onder de 4.000 dollar. Maar hebben we te maken met een crash of slechts met een correctie? Coindesk denkt na een technische analyse het laatste.

Er is zo’n 25 procent van de waarde af sinds Bitcoin op 2 september een all-time-high bereikte van over de 5.000 dollar. Reden voor de dip zouden speculaties zijn over een Chinees verbod op online cryptobeurzen. Enkele andere deskundigen geven CEO van JP Morgan Jamie Dimon de schuld, omdat hij weer frontaal de aanval opende op de cryptovaluta. 

Verbod van China weinig invloed op lange termijn

Maar hoewel beide gebeurtenissen mogelijk invloed hebben, zijn ze geen afdoende verklaring voor de huidige marktactiviteit. Het nieuws dat China beurshandel wil gaan verbieden, gaat al rond sinds vrijdag. Het gevolg was een dip naar 4.000 dollar in het weekend. Maar BTC hervond haar evenwicht nadat de Chinese overheid niets meer zei over het onderwerp. Experts verwerpen bovendien het idee dat een exchange-ban op de lange termijn negatieve gevolgen heeft voor Bitcoin aangezien de offline handel dan zal floreren. Bitcoin herstelde dan ook naar bijna 4.400 dollar aan het begin van de week.

Commentaar JP Morgan was te verwachten

Ondertussen is het commentaar van JP Morgan-CEO Jamie Dimon weinig verrassend te noemen. Investeringsbanken zijn altijd kritisch over cryptovaluta. Bovendien is JP Morgan geen grote speler in de cryptowereld. Dimons commentaar wordt dus misschien breed uitgemeten in de reguliere media, het zal weinig gewicht in de schaal leggen onder Bitcoin-handelaren. 

Als we naar de huidige markt kijken, is het belangrijk om je te herinneren dat grote marktpieken het product zijn van extreme euforie. De meeste investeringsbanken noemen Bitcoin nog steeds een ‘scam’. Elke week is er wel weer een beursdeskundige die de cryptomarkt een bubbel noemt. Dus ondanks de groei van meer dan 400 procent kun je wel stellen dat er geen teken is van euforie. Sterker nog, het eerste signaal dat Bitcoin naar een top gaat, zou zijn als investeringsbanken in de cryptovaluta stappen. 

Het is waarschijnlijker dat wat we nu zien een kleine terugval is. Na een wonderbaarlijke koersstijging zoeken investeerders naar redenen om hun winst te pakken. 

.

Laat ons weten wat je vindt!