Bitcoin vestigt opnieuw record. Dip blijft vooralsnog uit

Bitcoin blijft vrijdag stevig staan op 3.500 dollar en zit tegen het eind van de middag zelfs tegen de 3.580 dollar aan. Langzaam begint het erop te lijken dat ‘s werelds grootste cryptovaluta definitief over deze belangrijke drempel heen gaat. De voorspelde dip blijft vooralsnog uit.

Gisteren overheerste nog het sentiment dat er een neerwaartse trend richting 3.000 dollar zou ontstaan als de koers niet boven de 3.500 dollar zou weten te blijven. Nu dat wel is gebeurd, is er geen specifieke reden meer om aan te nemen dat de munt gaat dippen.

Langdurige stabiele periode

De verwachting is dat er een langdurige periode zal komen waarbij bitcoin een waarde houdt van rond de 3.500 dollar waarna mogelijk een kleine stijging volgt, zo voorspelt de doorgewinterde handelaar Peter Brandt. Hoewel hij ook de mogelijkheid openhoudt dat de prijzen na een lange pauze opnieuw ‘exploderen’. 

Altcoins blijven achter

Het enthousiasme over bitcoin sijpelt ondertussen nog maar mondjesmaat door naar andere cryptocoins. Ethereum, na bitcoin de grootste, stijgt slechts een klein beetje. Ook de recente afsplitsing Bitcoin Cash blijft achter. Het Chinese crypto-platform NEO (Antshares) gaat echter wel als een trein. Het gros van de overige altcoins blijft stabiel.

Laat ons weten wat je vindt!