Bitcoin zakt, altcoins gaan als een speer

De prijs van Bitcoin-futures zakte deze week nadat de CME Group startte met de handel in termijncontracten voor Bitcoin.

Afgelopen dagen is de Bitcoin-prijs zo’n twaalf procent gedaald ten opzichte van het hoogste punt. Dat is in schril contrast met de 20 procent groei die ontstond nadat derivatenbeurs CBOE begon met de handel in Bitcoin-futures. Maandag sloten de CME-futures op 19.100 dollar. Dat is 2,1 procent lager dan de aanvangsprijs.

Groei Bitcoin stagneert, altcoins meer waard

Het lijkt erop dat Bitcoins laatste groeispurt even gepauzeerd is met een correctie van onder de 18.000 dollar. Velen verwachten een dip in januari, wat waarschijnlijk weer tot een snelle stijging zal leiden, aangezien nieuwe investeerders staan te trappelen om in te stappen.

Een andere reden voor de dip is dat er gisteren nieuws was dat de oprichter van Bitcoin.com al zijn Bitcoins had verkocht en zei veel meer te geloven in Bitcoin Cash, waar hij ongetwijfeld belang bij heeft. Daarnaast heeft Coinbase de handel in het kleine broertje van Bitcoin toegestaan. De munt is daardoor in 24 uur tijd met 40 procent gestegen. Ook andere altcoins kennen grote prijsstijgingen.

Laat ons weten wat je vindt!