“Bitcoin zakt weg naar 1.800 dollar”

Het gaat niet zo goed met Bitcoin. Reden voor de mainstream media om over elkaar heen te buitelen met voorspellingen over een totale crash.

Zo haalt Business Insider strategisch adviesbureau Quinlan & Associates aan, dat in januari al voorspelde dat de totale cryptomarkt zou terugzakken naar 223 miljard dollar. Op dit moment schommelt de markt rond de 260 miljard.

Het in Hongkong gevestigde bureau voorspelt een verdere koersdaling en raamt de waarde van Bitcoin zelfs op slechts 1.800 dollar aan het eind van het jaar. Daarmee is het bureau veel negatiever dan andere analisten.

“Cryptomunten bezitten een aantal karakteristieken die doen denken aan regulier geld, maar ze worden vooral als speculatieve belegging gebruikt, waardoor de waarde enorm fluctueert”, zei directeur Benjamin Quinlan eerder dit jaar tegen Business Insider.

Quinlan is weliswaar negatief over de korte temijn, maar verwacht wel dat de markt in het algemeen herstelt. Tegen 2020 denkt het bureau dat de totale marktwaarde van crypto weer ruim 400 miljard dollar bedraagt. Dat zou dan komen door cryptovaluta die daadwerkelijk hun nut bewezen hebben.

Laat ons weten wat je vindt!