Bitcoinhandel op ‘s werelds grootste derivatenbeurs is begonnen. Koersval?

Vannacht is de handel in Bitcoin-futures begonnen op ‘s werelds grootste derivatenbeurs, CME Group (Chicago Mercantile Exchange). De termijncontracten die in januari sluiten, schoten naar 20.800 dollar om later iets terug te zakken naar 18.800 dollar. Contracten die aflopen in februari, maart en juni zijn nog steeds geprijsd op 20.000 dollar. Gezien de huidige Bitcoin-prijs van 18.500 dollar lijkt Wall Street nog steeds licht bullish.

Mainstream media over Bitcoin

Ondertussen blijven de mainstream media extreem kritisch. Zo liet het Algemeen Dagblad dit weekend twee experts van de AFM aan het woord die zich ernstig zorgen maakten over de ‘Bitcoin-bubbel’. De Britse Telegraph waagt het dan weer om al te spreken van een koersval bij een prijsdaling van slechts 4 procent. Ook de BBC, die na de opening van CME’s markt meldde dat de mainstream adoptie een stap dichterbij is gekomen, kon het niet laten om daarna UBS-baas Axel Weber te laten vertellen dat “Bitcoin geen echt geld is”.

Contrast ten opzichte van CBOE

De markt reageert anders op CME’s futures dan op de start van de handel op de CBOE (Chicago Board Options Exchange) afgelopen week. Toen steeg de koers direct met 19 procent, terwijl hij nu licht zakt. Maar daar staat tegenover dat de dagen voorafgaand aan de start van de handel op de CBOE de prijs van Bitcoin met duizenden dollars naar beneden ging dus een significante prijsstijging was toen weinig verrassend. De CME-futures daarentegen begonnen nadat Bitcoin een nieuw prijsrecord bereikte van 20.000 dollar.

Laat ons weten wat je vindt!