Onderzoek: Bitcoin-investeerders nog steeds kleine minderheid

Investeerders in Bitcoin vormen nog steeds een kleine minderheid in vergelijking met het totaal aantal investeerders wereldwijd. Dat blijkt uit het laatste Global Investor Survey van Monex Group.

De studie stelt dat de Bitcoin nog steeds voor veel mensen onbekend terrein is. “We vroegen particuliere investeerders naar ‘de veel besproken virtuele valuta, zoals Bitcoin’. Daaruit komt naar voren dat er nog steeds maar weinig beleggers geld steken in de digitale munten. Slechts 3 procent van de investeerders in Japan en de VS en 10 procent van de Chinese particuliere beleggers heeft geïnvesteerd in cryptocoins.”

Ongeveer twintig procent van de Chinese en Amerikaanse investeerders weet niets van cryptocurrencies. “In Japan zijn veel investeerders er wel bekend mee, maar ze hebben er nog niet in geïnvesteerd,” aldus de onderzoekers.

Gezien de huidige stijging van de koers van Bitcoin is het goed mogelijk dat het aantal investeerders gaat toenemen. Een van de redenen voor deze voorspelling is dat Japan de Bitcoin al gelegaliseerd heeft en benoemd tot officiële munteenheid waar dagelijkse aankopen mee kunnen worden gedaan.

Een geduchte concurrent van Bitcoin is uiteraard Ethereum. Het zou zomaar kunnen dat de munt de komende jaren de koppositie van Bitcoin gaat overnemen, voornamelijk vanwege de vele ICO’s die door de technologie worden gefaciliteerd.

Laat ons weten wat je vindt!