Bitcoinprijs zal records blijven breken: “De sluizen zijn nu geopend”

Nu CME Group Bitcoin-futures introduceert op Wall Street wordt de cryptomunt ineens mainstream denken veel media. Of zoals Bloomberg het omschrijft: “De sluizen zijn geopend.”

De verwachting is dat de lancering van Bitcoin-futures door ‘s werelds grootste derivatenbeurs een grote invloed zal hebben op de koers. “Bitcoin wordt nu ‘legit’, schrijft Bloomberg verder.

Het was een onverwachte actie van CME aangezien de beurs afgelopen maand nog zei dat er geen plannen waren om Bitcoin te integreren. Maar de dringende vraag van klanten naar de cryptomunt was de reden dat het bedrijf van gedachte veranderde.

“Als de grootste derivatenbeurs ter wereld is CME Group de uitgelezen plaats voor dit nieuwe vehikel dat beleggers transparantie, prijsstelling en risico-overdrachtsmogelijkheden biedt,” aldus Terry Duffy, CEO van CME.

Vandaag opnieuw prijsrecord Bitcoin

Hoewel de beslissing ook tegenstanders kent, stegen de markten naar ongekende hoogten, omdat de ooit zo ver weg geleken instroom van Wall Street ineens dichtbij is.

Direct na het besluit werd het prijsrecord gebroken met een koers van 6.449 dollar. Vandaag steeg de Bitcoinprijs even naar 6.699 dollar.

Laat ons weten wat je vindt!