Bitcoins marktdominantie stijgt tot boven 50%

De totale marktwaarde van Bitcoin vergeleken met de rest van de cryptocurrency-markt is voor het eerst sinds eind mei weer gestegen tot boven de 50%. Dit zien we op coinmarketcap.com.

Geen Flippening

Tot eind maart van dit jaar was de marktdominantie van bitcoin groot: de cryptovaluta vertegenwoordigde continu meer dan 80% van de totale marktwaarde. Maar sindsdien betwisten de altcoins, onder leiding van ethereum en ripple, de alleenheerschappij van bitcoin. In juni kwam het bijna tot de “flippening”, de overname van de koppositie door ethereum. Bitcoin’s relatieve marktwaarde lag op het historisch lage niveau van 38%. Maar sindsdien heeft bitcoin toch weer de weg naar boven gevonden.

De prijs van ethereum staat al weken zwaar onder druk door problemen rondom ICO’s, gehackte smart contracts en projecten als Raiden die vertraging oplopen. Op het moment van schrijven wordt ethereum verhandeld voor 172 euro, ver onder de topprijs van 380 euro van vorige maand. De crypto-investeerder lijkt in de afgelopen maanden ook het vertrouwen te hebben verloren in ripple.

Nieuwe bitcoin all time high ondanks onzekerheid?

Ondertussen gaat het bitcoin, ondanks alle SegWit en hard-fork-onzekerheid, voor de wind: bij publicatie staat de koers met 2400 euro slechts een fractie onder de hoogste prijs ooit.

Analisten verwachten een zeer volatiele augustusmaand. Op 1 augustus gaat er een BitCoinCash afsplitsing komen en er wordt gedreigd met meer afsplitsingen. Onduidelijk is wat dit met de bitcoin-koers gaat doen. Onze collega’s van bitcoinspot.nl hebben een interessant drieluik geschreven over deze materie.

Gebruik een eigen wallet!

Let op met bitcoin-transacties de komende dagen in verband met mogelijke blockchain-problemen. Laat je bitcoins niet op een exchange staan, zeker niet na 1 augustus, maar stuur ze aan via een eigen opgezette wallet. Zo zorg je dat mogelijke afsplitsingsmunten ook binnen je portfolio blijven.

Screenshot van coinmarketcap

Laat ons weten wat je vindt!