Bitfinex heeft moeite met uitbetalen. Kenners voorspellen MtGox-scenario

Verschillende gebruikers van Bitfinex wijzen erop dat de beurs ernstige problemen heeft met het uitbetalen van dollars. Er wordt al gesproken van het “volgende MtGox“. Het heeft mogelijk te maken met de connectie tussen Tether en Bitfinex en de zorgen om ontbrekende informatie die normaal bij een audit is bijgevoegd.

Sommige gebruikers claimen dat het bedrijf hun geld in gevaar brengt en dat het uiteindelijk zal resulteren in gigantische verliezen vanwege frauduleuze handelspraktijken.

Bezorgdheid op Twitter over Bitfinex

Bezorgde gebruikers merken op dat er grote prijsschommelingen zijn en vergelijken die met de margehandel van Bitfinex. Deze gebruikers uiten op Twitter hun bezorgdheid dat de markt is veranderd door grootschalige handelstransacties.

Uiteraard is het risico op de over-inflatie van slecht nieuws reëel. Consumenten vrezen voor hun financiële status en maken risico-analyses die meer zijn gebaseerd op angst dan op rationele analyse. Desalniettemin lijkt het erop dat de bezorgde gebruikers specifieke observaties combineren met zorgvuldige analyse.

Is Bitfinex het nieuwe MtGox?

Gebruiker Bitfinex’ed schreef bijvoorbeeld een uitgebreid Medium-artikel waarin hij op diepgaande wijze zijn bezorgdheid uitlegt over het partnerschap van Bitfinex en Tether. Een andere gebruiker komt met gelijkaardige zorgen over prijsmanipulatie en zegt: “Bitfinex is het volgende MtGox. Mensen beginnen massaal te klagen. Het wordt een groot probleem. Dit is precies hoe de grote MtGox-crash begon en toen poef, was alles weg, samen met miljoenen aan geld van gebruikers.”

Als we er vanuit gaan dat Bitfinex de beste bedoelingen heeft, zou het getuigen van professionaliteit als ze hun werkwijze verklaren om zo de zorgen bij het publiek weg te nemen. Maar tot nu toe heeft de cryptobeurs niet gereageerd.

Laat ons weten wat je vindt!