Black Tuesday: de grote crash van ethereum en andere cryptomunten

Dinsdag 11 juli gaat de analen in als Black Tuesday. Alle cryptomunten lieten grote verliezen zien, maar ethereum spande de kroon met een koersdaling van zeker 15 procent.

Ethereum en de ICO’s

Ethereum heeft een stormachtige groei doorgemaakt van 8 dollar in januari naar meer dan 400 dollar op 13 juni. De extreem snelle stijging van de virtuele munt werd mede veroorzaakt door de toenemende populariteit van de zogenoemde Initial Coin Offerings (ICO’s). Deze ICO’s draaien op het ethereum-netwerk en zijn een methode voor crypto-start-ups om geld op te halen.

Prijsbubbel ethereum

Nu er geluiden klinken over een potentiële prijsbubbel verliest de munt plots hard aan waarde. Marktanalist van handelsplatform eToro, Mati Greenspan, vertelt tegen Business Insider dat de crash er aan zat te komen. “Alles wat zo hard zo snel stijgt moet op een gegeven moment worden gecorrigeerd,” aldus Greenspan. “Iedereen is nu bezig met de ICO’s. Daar gaat zoveel geld in om.” De analist legt uit dat er enige scepsis is ontstaan over deze projecten wat kan hebben bijgedragen aan de prijscorrectie. Sommige start-ups hebben meer dan 200 miljoen euro opgehaald, terwijl er nog niet eens een werkende beta versie van het product is.

Grote verkooporders ethereum

Greenspan legt uit dat er grote hoeveelheden ethereum zijn verkocht door de teams achter de ICO’s waardoor de markt overspoeld is met verkooporders, waardoor de prijs dipte. “Er zijn enkele hele grote verkooporders geweest. Sommigen spreiden hun orders, anderen doen dat niet.”

Hoewel de koersdaling natuurlijk pijnlijk is, is het ook weer geen ramp. Deskundigen verwachtten al dat juli een zware maand zou worden voor ethereum, bitcoin en andere cryptomunten. Enige vorm van prijscorrectie kan de markt gezonder maken. Er zijn zelfs experts die aanbevelen om nu te kopen in afwachting van betere tijden.

 

Disclaimer. Cryptokrant geeft op generlei wijze advies aan lezers. Deze website is puur informerend van aard en streeft naar neutrale en onafhankelijke berichtgeving. Lezers dienen te allen tijde zelf onderzoek te doen en zijn volledig verantwoordelijk voor hun eigen acties. Dit artikel kan dus nooit worden beschouwd als een beleggingsadvies.

Laat ons weten wat je vindt!