Blockchain-analist: “Koop Bitcoin, verkoop je altcoins”

Ondanks de recente verliezen, blijft Bitcoin een goede investering zei blockchain-durfkapitalist Spencer Bogart onlangs tegen CNBC. Tegen het eind van het jaar staat Bitcoin minstens op 10.000 dollar, denkt hij.

Bogart is partner bij het grote Blockchain Capital, en was de eerste Wall Street-analist die Bitcoin en blockchain analyseerde. Ook is hij de auteur van een veel geprezen rapport over de blockchain-industrie.

De koers van Bitcoin daalt al drie weken, wat de langste neergang is sinds september 2017, schrijft CNBC. Toch blijft Bogart bullish voor de lange termijn. “De lange termijnverwachting blijft grotendeels intact. De institutionalisering van Bitcoin gaat absoluut gebeuren. Elke grote bank wil iets doen in de sector. Of ze bieden Bitcoin aan hun klanten aan, of ze werken aan een custody platform of ze openen een trading desk.”

Bogart waarschuwt wel dat veel altcoins waarschijnlijk overgewaardeerd zijn. Hij trok een parallel tussen de ICO-boom van eind 2017 en de dot-com-bubbel begin 2000. Veel crypto-tokens beloven volgens hem te veel en presteren te weinig.

“Verkoop je altcoins”

De expert zou CardanoTRONIOTA en NEO verkopen, maar zou EthereumRippleBitcoin Cash en EOS houden. “Ik heb veel vertrouwen in Ethereum op de lange termijn,” zegt hij. Desalniettemin heeft de tweede grootste cryptomunt last van alle overgewaardeerde tokens die op het platform zijn gebouwd. Ethereums toekomst hangt af van de ontwikkeling van de ICO-sector, meent Bogart.

Hij merkt nog op dat dit de eerste langdurige bear market is waarin niemand begint over ‘het einde van Bitcoin’. Ook denkt hij dat de voortdurende turbulentie in de traditionele financiële sector gunstig zal zijn voor ‘s werelds grootste cryptovaluta. “Kan Bitcoin nog verder zakken in prijs? Zeker. Maar denk ik dat hij over een jaar meer waard zal zijn? Absoluut. Ik durf er geld op in te zetten dat Bitcoin aan het eind van het jaar in ieder geval meer dan 10.000 dollar kost,” besluit de analist.


Wil je Bitcoin kopen? Dat kan al vanaf 1 euro bij de uiterst betrouwbare Nederlandse aanbieder Bitvavo.

Afbeeldingsresultaat voor bitvavo logo

Laat ons weten wat je vindt!