Britse overheid maakt haast met invoering van crypto-wetgeving

Nog voor het einde van volgend jaar wil Groot-Brittannië wet- en regelgeving invoeren voor cryptovaluta. De wet wordt mogelijk EU-breed uitgerold.

De Britten zijn bezorgd over de toenemende kans dat cryptomunten worden gebruikt voor illegale activiteiten zoals witwaspraktijken en belastingontduiking, zeker nu Bitcoin zo populair is.

Identificatieplicht voor Bitcoin-handelaren

Onder de nieuwe wetgeving zijn cryptohandelaren verplicht om hun identiteit bekend te maken en om verdachte activiteiten die ze tijdens hun handel tegenkomen te rapporteren. Hoever die identificatieplicht precies gaat is onduidelijk, aangezien de grootste Britse handelsbeurzen allang voldoen aan Know Your Customer-eisen en anti-witwas-wetten.

Het is dan ook onbekend hoe de wetten er precies gaan uitzien, maar er is wel een gevoel van urgentie door de snel groeiende populariteit van Bitcoin. Door het ontbreken van regelgeving kan het geld dat mensen investeren in gevaar zijn, menen de autoriteiten.

Volgens een woordvoerder kan de regelgeving tegen het eind van 2018 worden geïmplementeerd. Meer details worden later bekend gemaakt.

Meer EU-landen komen met wetten voor Bitcoin

De verwachting is dat verschillende EU-landen in de nabije toekomst zullen komen met wet- en regelgeving voor cryptovaluta. Het is echter nog niet gezegd dat deze regels veel invloed zullen hebben op individuele gebruikers.

 

Laat ons weten wat je vindt!