Cambridge-professor: “Bitcoin is economisch wonder”

Dr. Garrick Hileman, economisch historicus aan de Universiteit van Cambridge en de London School of Economics, legt in een interview aan CNN uit dat Bitcoin niets minder is dan een economisch wonder.

Hileman stelt: “Veel economen deden de Bitcoin af als een incorrecte vorm van geld, iets dat nooit het niveau van acceptatie zou kunnen bereiken dat nu is bereikt. Vandaag schatten we het aantal actieve gebruikers op 5 tot 10 miljoen. En naar mijn mening is dat niets minder dan een economisch wonder.”

Bitcoin heeft “wonderbaarlijke structuur”

Hij is niet de enige die in dit soort superlatieven spreekt. Want waar sommige centrale banken de munt met scepsis behandelen, moedigt de Finse centrale bank economen juist aan om de “geniale structuur” van Bitcoin te bestuderen.

Onderzoekers van de Bank van Finland schrijven“Het ontwerp van Bitcoin als economisch systeem is revolutionair en verdient daarom de aandacht van economen zelfs als het nog niet functioneel is. De potentie die de cryptomunt heeft zou economen moeten aanmoedigen om deze wonderbaarlijke structuur te bestuderen.”

Optimisme over cryptomarkt

Het past allemaal bij het huidige optimisme dat er heerst over cryptovaluta. CEO van Coinbase Brian Armstrong meldde dat er zo’n 10 miljard dollar aan institutioneel geld klaar ligt om in digitale munten te worden geïnvesteerd.

“Er zijn het afgelopen jaar meer dan 100 hedgefondsen opgericht die zich exclusief richten op de handel in digitale valuta. Een nog groter aantal traditionele institutionele investeerders begint te kijken naar de handel in cryptomunten. Volgens sommige schattingen ligt er 10 miljard dollar te wachten als investering in de cryptomarkt,” schrijft Armstrong.

 


Interesse in Bitcoin? Maak nu gratis een account aan!

Laat ons weten wat je vindt!