Canada voert digitale identificatie in via blockchain

Het is niet eenvoudig om met 100 procent zekerheid online iemands identiteit vast te stellen. Van vingerafdrukken tot irisscans, er worden allerlei methodes bedacht, maar biometrische systemen zijn erg ingewikkeld en duur, terwijl simpelere, goedkope methodes dan weer niet veilig genoeg zijn. Gelukkig is er een perfecte oplossing: de blockchain.

Canada heeft een nieuw systeem ontwikkeld dat werkt met blockchaintechnologie. Daarmee kunnen Canadese burgers direct bewijzen wie ze zijn met honderd procent accuraatheid én met behoud van privacy.

Met behulp van het blockchain-systeem kunnen consumenten al hun persoonlijke data op één apparaat opslaan. Als het nodig is om die data te delen geeft de gebruiker zijn private key aan het betreffende bedrijf. Door de blockchain is de informatie enkel beschikbaar voor die ene organisatie.

Blockchain maakt het hackers moeilijk

Het systeem biedt een eenvoudige oplossing voor consumenten die niet willen dat hun data worden opgeslagen in allerlei verschillende databases. Dat maakt het immers voor hackers makkelijker om toe te slaan. Voor mensen van buiten Canada bieden bedrijven als SelfKey vergelijkbare oplossingen.

Het verplaatsen van persoonlijke data naar individuele opslagapparaten zorgt voor veel meer privacy en veiligheid. Hackers hoeven niet op zoek te gaan naar andere databronnen aangezien bedrijven geen eigen data-opslag hebben. Het Canadese systeem gaat begin 2018 online.

Laat ons weten wat je vindt!