Centrale banken overwegen massaal eigen cryptovaluta

Centrale banken en overheden zijn grote voorstanders van blockchaintechnologie blijkt uit een studie van de universiteit van Cambridge. Tachtig procent overweegt het gebruik van cryptovaluta.

Volgens de studie gebruikt in 2019 20 procent van de centrale banken blockchain. In tien jaar tijd zal dit percentage oplopen naar 40 procent. De respondenten gaven echter aan geen tijdframe te willen noemen maar zeiden wel dat blockchaintechnologie hoog op hun prioriteitenlijst staat. De bevindingen zijn in lijn met wat marktonderzoekers eerder al concludeerden, namelijk dat de bankensector de kracht van blockchain begint in te zien.

De centrale banken die meewerkten aan de studie stelden blockchain te willen gebruiken voor permissieplatforms of protocollen, maar waren ook geïnteresseerd in zowel Bitcoin als Ethereum. Een aanzienlijk percentage gaf aan te overwegen om een eigen cryptovaluta te lanceren.

Sterker nog, meer dan 80 procent van de banken zei dat dit de hoofdreden was dat ze onderzoek deden naar blockchain. De bevindingen van de Cambridge-onderzoekers wijzen op een verschuiving van ongereguleerde crypto’s naar gecentraliseerde digitale munten.

Overheden gebruiken steeds vaker blockchain

Het gebruik van blockchain in de overheidssector neemt snel toe. Van treinsporen tot mining farms in Rusland, blockchaintechnologie en cryptocurrencies staan bij overheden vol op de radar.

Er worden ook andere applicaties ontwikkeld zoals op blockchain gebaseerde databeveiliging en methodes om fraudevrij te stemmen, zoals Horizon State. Oprichter Jamie Skella vertelt: “Voor het eerst in de geschiedenis hebben we dankzij blockchain een stembus die niet kan worden gehackt.” Je kunt je voorstellen wat dat voor mogelijkheden biedt in landen waar verkiezingen standaard gemanipuleerd worden.

Laat ons weten wat je vindt!