CEO Cardano: “Wij gaan Ethereum en Bitcoin voorbij”

De oprichter van Cardano, momenteel de zevende grootste cryptomunt, is van mening dat zijn coin de twee grootste cryptovaluta, Ethereum en Bitcoin, voorbij gaat.

Charles Hoskinson en zijn team hebben veel vertrouwen in de robuustheid van de infrastructuur en de technologie die ten grondslag ligt aan de Cardano-coin (ADA). “Waarom zijn Bitcoin en Ether zoveel waard? Bitcoin wordt gepresenteerd als een betaalsysteem, maar faalt daarin. Niemand gebruikt het daarvoor. Mensen stoppen met het accepteren van Bitcoin of ruilen het meteen om naar cash. Ethereum claimt een wereldcomputer te zijn, maar CryptoKitties maakt het kapot,” klinkt het kritisch.

Cardano is een relatief nieuw gedecentraliseerd open-source platform dat wordt ondersteund door de Cardano Foundation, het Japanse Emurgo en Input Output Hong Kong (IOHK). Het platform wil de twee grote crypto-problemen, namelijk de schaalbaarheid en de privacy-regulering, oplossen. De munt werkt aan het proof-of-stake model voor datatransacties, waarbij gebruikers worden beloond op basis van de omvang van hun aandeel. Daarnaast wordt Cardano ondersteund door Ouroboros, waarmee het beveiligingsmaatregelen kan treffen.

Kansen voor Cardano

In tegenstelling tot Bitcoin en Ethereum kunnen de ADA-tokens gebruikt worden als valuta of als opslagfaciliteit voor contactinformatie. Deze twee gebruiksvormen worden van elkaar gescheiden waardoor het platform snel en eenvoudig alle transacties kan verwerken, ondanks de complexiteit ervan. Daarmee kan Cardano een voordeel hebben boven grote concurrenten Bitcoin en Ethereum.

Dat gezegd hebbende, staat Bitcoin fier op kop en is Ethereum al heel lang de tweede cryptomunt. Die twee voorbij streven is geen sinecure. Momenteel is de marktwaarde van Cardano iets meer dan 117 miljoen dollar, terwijl Ethereum ruim boven de twee miljard staat.


Vind je Cardano een interessante investering? Zet dan via Binance Bitcoin om in Cardano (ADA).

bitcoin kopen

Laat ons weten wat je vindt!