CEO Citigroup: “Landen gaan eigen cryptovaluta ontwikkelen”

Bitcoin en andere cryptovaluta zullen een zodanige bedreiging vormen voor overheden dat landen met een eigen cryptomunt gaan komen. Dat zegt CEO van Citigroup, Michael Corbat.

Corbat, baas van de op een na grootste bank van de VS, denkt dat overheden de ontwrichting die cryptovaluta veroorzaken niet lijdzaam gaan zitten afwachten, maar dat ze in actie zullen komen om de orde te herstellen.

In een interview met Bloomberg geeft hij aan dat de virtuele munteenheden het huidige financiële systeem bedreigen als het gaat om data, belastinginning, geld witwassen en het know-your-customer (KYC) protocol. Verschillende overheden zullen dus met hun eigen digitale munten komen als weerwoord op Bitcoin. “Het is waarschijnlijk dat landen hun eigen digitale munteenheden gaan introduceren,” aldus Corbat.

Ook Citigroup komt met digitale munt

Citigroup zou zelf ook bezig zijn met de ontwikkeling van een eigen cryptomunt, genaamd ‘Citicoin’. De virtuele coin is bedoeld om grensoverschrijdende transacties met verschillende valuta te vereenvoudigen. De grote bank werkt ook samen met techbeurs Nasdaq om blockchain-applicaties te ontwikkelen voor de handel in private aandelen.

Andere topbankiers hebben zich eerder eveneens uitgesproken over de mogelijkheden van blockchain en Bitcoin. Zo zei Lloyd Blankfein, CEO bij Goldman Sachs dat hij zich “oncomfortabel voelt bij Bitcoin, maar bereid is om de munt een kans te geven.”

Laat ons weten wat je vindt!