CEO Goldman Sachs: “Te arrogant om crypto te wantrouwen, enkel omdat het onbekend is”

De CEO van Goldman Sachs Lloyd Blankfein heeft zich opnieuw bijzonder positief uitgelaten over cryptocurrencies. In een interview met Bloomberg zei hij dat de adoptie van cryptovaluta zoals Bitcoin op gelijksoortige wijze kan verlopen als de manier waarop briefgeld goud en zilver verving.

Blankfein wijst op de gemeenschappelijke eigenschappen van papiergeld en crypto. Kennelijk impliceert hij dat beide geen intrinsieke waarde hebben. Papiergeld is de belangrijkste vorm van geld geworden ondanks dat gebrek aan waarde dus vraagt hij zich retorisch af: “Waarom kan er geen consensus cryptocurrency zijn?”

Volgens Blankfein is het ‘te arrogant’ om te denken dat cryptovaluta niet op grote schaal gebruikt zullen worden enkel omdat ze ‘onprettig’ of ‘onbekend’ zijn. In 2017 zei de bankier iets soortgelijks door te stellen dat mensen papiergeld ook eerst wantrouwden en later accepteerden. Hij zei toen dat Bitcoin in de toekomst een betaalmiddel kan worden, ook al is het vandaag de dag nog niet geaccepteerd.

Goldman Sachs steeds minder kritisch over Bitcoin

Goldman Sachs als bank staat bekend om zijn sceptische houding tegenover cryptovaluta, al is dat in de loop der jaren wel veranderd. Eind 2017 waren er zelfs geruchten dat de bank een eigen crypto-trading-desk zou openen.

Hoewel ze dit in 2018 weerspraken, stelt de bank nu toch dat Bitcoin ‘geen bedrog is’ en komen ze met plannen om cryptocurrencies te kopen en verkopen. In mei lanceerde de door Goldman Sachs mede gefinancierde app Circle een nieuwe feature die het gemakkelijker maakte om in crypto te stappen.

 

Laat ons weten wat je vindt!