CEO Nasdaq: “Cryptovaluta op hoogtepunt van hype”

In een interview met Bloomberg Businessweek stelt CEO van Nasdaq Inc. Adena Friedman dat cryptovaluta op “het hoogtepunt van een hype cycle” zijn en dat ze een “financieel element van het internet kunnen worden.”

Op de vraag hoe Nasdaq aankijkt tegen disruptieve technologieën en instrumenten als cryptocurrencies antwoordt Friedman dat het bedrijf een onderzoeksgerichte benadering hanteert als het gaat om of en wanneer het betrokken wil raken bij digitale valuta. Ze meent dat het idee van cryptovaluta iets is dat het bedrijf begint te begrijpen en dat het potentieel een belangrijk financieel onderdeel wordt van het internet.

Cryptovaluta gaan rol spelen in internationale handel

Ze noemt digitale munteenheden nog “vooral een speculatieve activaklasse” die geen grondslag of doel heeft in termen van internationale handel. Ze speculeerde dat als cryptocurrencies volwassen worden ze een “goede bijdrage kunnen leveren aan de commercie”. Ze voegde daaraan toe dat ze niet kan voorspellen welke cryptovaluta die rol zullen gaan vervullen, maar dat het zal gebeuren staat vast denkt ze.

Friedman zei nog dat cryptovaluta “op het hoogtepunt van een hype cycle” zitten met een groot aantal spelers in de industrie. Nasdaq heeft kans gezien om betrokken te raken bij de sector door beveiligingstechnologie en marktinformatie aan te leveren aan een aantal cryptobeurzen. 

Nasdaq ziet kansen voor blockchain

Friedman besprak ook nog kort de blockchaintechnologie en noemt die weliswaar behoorlijk schaalbaar, maar op dit moment nog niet krachtig genoeg om hun ultrahoge handelsvolume aan te kunnen. Dat neemt niet weg dat de technologie in andere markten wel van pas kan komen. “Er is een grote mate van inefficiëntie waar papier wordt gebruikt in plaats van automatisering, waar dingen slecht geregistreerd zijn en alles ergens in een la ligt, zoals bij particuliere effecten. Dus we moeten blockchain inzetten in de particuliere markt, om zaken efficiënter te maken,” besluit Friedman.

Laat ons weten wat je vindt!