China overweegt alle ICO’s tijdelijk buiten werking te stellen

Chinese toezichthouders overwegen om tijdelijk alle initial coin offerings (ICO’s) buiten werking te stellen. Dat zeggen verschillende anonieme bronnen.

People’s Bank of China

Tencent Finance geeft aan dat toezichthouders een actieplan hebben voorgesteld op 18 augustus. Dit gebeurde tijdens een overleg van de financiële tak van de People’s Bank of China (PBoC), de centrale bank van China. Officials van verzekeringsbedrijven, de aandelenmarkten en het regelgevende orgaan van de bankensector waren ook aanwezig.

Strenge regelgeving voor ICO’s

Meerdere anonieme bronnen rondom de toezichthouders vertellen aan Tencent: “De authoriteiten behandelen een voorstel om de grootte van ICO’s te limiteren en de mate van informatievoorziening te versterken. Ook moet er beter toezicht komen op de tokens en worden er in de nabije toekomst investeringsrisico-analyses uitgegeven.”

Tijdelijk stopzetten?

Daarnaast is er volgens deze bronnen een mogelijkheid tot het tijdelijk opschorten van alle ICO’s, wanneer mocht blijken dat er een aanzienlijk marktrisico kleeft aan de nieuwe vorm van crowdfunding.

Dit klinkt nogal extreem, maar eerder dit jaar heeft de PBoC ook al besloten tot een maandenlange schorsing van binnenlandse handelsbeurzen. Hierdoor kwam van het één op het andere moment de grootste markt van de wereld op zwart te staan. Zorgen over klantveiligheid werden als reden opgegeven.

NEO verliest

De koers van het Chinese platform NEO, die zijn eerste ICO’s gepland heeft voor de maand september, verliest op het moment van schrijven 10 tot 20%.

Deze tot op heden onbevestigde berichten uit China staan niet op zich. Internationaal gaan er de laatste weken steeds meer stemmen op voor regulatie van de ICO-markt. Zowel de VS als Canada en Singapore hebben recent hun licht laten schijnen over de opkomende crypto-crowdfunding markt. De Amerikaanse SEC lijkt een meer liberale lijn te gaan kiezen ten opzichte van ICO’s, al wijzen zij ook op de vele gevaren die ICO’s met zich mee brengen.

 

Laat ons weten wat je vindt!