Alle Chinese Bitcoinbeurzen hebben order gekregen om te sluiten

Alle Chinese cryptobeurzen zouden op 15 september de opdracht hebben gekregen om te sluiten. Daarmee wordt een grote vrees bewaarheid en ligt een verdere instorting van de markten in het verschiet.

Er zijn twee documenten uitgelekt met daarin richtlijnen van de Chinese overheid waarin wordt uitgelegd dat de beurzen moeten stoppen, omdat ze opereren vanuit China zonder formele licentie. 

In een van de documenten die zijn gelekt naar Chinese sociale media staat een lijst met stappen die de exchanges moeten zetten tijdens de sluiting. Hoewel de lijst niet direct is ontvangen door de beurzen zelf is het document naar verluidt consistent met verbale orders. 

Het document dat is uitgegeven door het bureau van de Leading Group of Beijing Internet Financial Risks Remediation, zet uiteen hoe exchanges moeten afstemmen met lokale regelgevers en hoe ze met klantgegevens en bankrelaties om moeten gaan.

Alle cryptobeurzen dicht

Twee beurzen, BTCC en ViaBTC, hebben al aangekondigd te gaan sluiten. Beiden citeren het statement dat autoriteiten hebben uitgegeven op 5 september. 

BTCC postte een serie tweets over hoe gebruikers hun Bitcoins kunnen uitcashen en dat ze ook na 30 september nog hun geld terug kunnen krijgen. In een van de tweets suggereert de exchange dat gebruikers “hun geld zo snel mogelijk laten uitbetalen”.

Aankondiging binnen enkele uren

Hoewel nog niet alle Chinese beurzen formeel dicht gaan, liet één exchange al weten dat er snel meer aankondigingen zullen volgen. Huobi en OKCoin hebben vandaag afspraken met de autoriteiten. Naar verwachting gaan zij binnen enkele uren hun sluiting bekend maken.

Het is overigens niet de eerste keer dat de handel in Bitcoin wordt stilgelegd door de Chinese overheid dus hoe lang dit verbod van kracht blijft valt nog maar te bezien.  

Laat ons weten wat je vindt!