Chinezen mogen mogelijk binnenkort weer in Bitcoin handelen

Er zijn signalen dat de online Bitcoinhandel in China binnenkort weer van start gaat.

Zo’n anderhalve maand geleden kondigde China aan dat alle cryptohandel verboden werd. Per direct moesten alle online exchanges sluiten. Offline kon de handel wel verder gaan. Maar mogelijk kunnen Chinezen vanaf 1 november ook weer online Bitcoins kopen en verkopen.

Het negentiende Nationale Congres van de Communistische Partij in China eindigde op 24 oktober. Tijdens de belangrijkste conferentie van het land worden vaak tijdelijke wetten en beleidsmaatregelen weer geschrapt. Een van de regels die mogelijk wordt afgeschaft, is het verbod op de handel in Bitcoin.

Nieuw Chinees handelsplatform voor Bitcoin

Op 28 oktober kondigde een nieuw handelsplatform voor cryptovaluta, ZB.com, aan dat vanaf 1 november de handel van start gaat. Gebruikers kunnen zich nu al inschrijven en geld storten. De website claimt dat mensen vanuit de hele wereld, inclusief die in thuisland China, kunnen handelen op het platform. De talen zijn Chinees en Engels.

Het is echter te vroeg om te stellen dat het verbod op Bitcoin en andere cryptomunten is opgeheven. Mogelijk wordt het platform weer snel gesloten. Desalniettemin zijn er ook mensen die zeggen dat het juist de Chinese overheid is die achter de exchange zit.

Offline handel in Bitcoin floreert

Op dit moment weet niemand wat er precies na 1 november gaat gebeuren. Het is goed nieuws als Chinese Bitcoingebruikers weer gemakkelijker kunnen handelen. Sinds het verbod zijn mensen Bitcoin gaan verhandelen via Taobao, de Chinese versie van eBay, die bij de Alibaba Group behoort. Offline handel is sinds de ban populair geworden bij Chinese Bitcoinhandelaren.

Laat ons weten wat je vindt!