Cijfers over crypto-investeerders: steeds meer interesse, Nederlanders minst enthousiast

De belangstelling voor cryptovaluta zal fors toenemen, voorspelt ING. De bank liet een onderzoek uitvoeren door Ipsos.

Het bureau vroeg in vijftien landen steeds duizend mensen. De verwachting is dat overal in Europa, de VS en Australiƫ de interesse in crypto zal groeien. Er is zelfs sprake van een verdubbeling.

Op dit moment had slechts negen procent van de ondervraagden in cryptocurrencies geĆÆnvesteerd. Maar een kwart van de mensen die nu nog geen Bitcoin hebben, verwacht er in de toekomst wel geld in te steken.

In Turkije hebben relatief de meeste mensen cryptovaluta: 18 procent van de bevolking heeft Bitcoin of andere cryptomunten. In Luxemburg is dat percentage met 4 procent het laagst. Nederland ligt met 7 procent iets onder het Europese gemiddelde van 9 procent.

Twee derde van de Europeanen heeft ooit van cryptovaluta gehoord. Ze zien het nog altijd wel als een risicovollere investering dan aandelen, gewone valuta of vastgoed. 35 procent gelooft dat cryptovaluta de toekomst zijn voor online betalingen.

De grootste groep cryptobezitters is tussen de 25 en 34 jaar en het zijn twee keer zo vaak mannen als vrouwen die geld steken in crypto. Opvallend is dat 44 procent van de Nederlanders zegt nooit in cryptovaluta te zullen investeren. Dat is het hoogste percentage van alle onderzochte landen. Het Europees gemiddelde ligt op 29 procent.

Laat ons weten wat je vindt!