Circa 5 miljoen euro aan ethereum gestolen bij CoinDash ICO hack

De initial coin offering (ICO) van het relatief onbekende startup project CoinDash is afgebroken op het moment dat duidelijk werd dat de verkoopsite was gehacked vlak na de start.

In totaal werd voor een waarde van bijna 7 miljoen euro aan ethereum opgehaald door de ICO, voordat een tot nu toe onbekende hacker de website wist te kraken en simpelweg het ethereum-adres van de ICO veranderde op de CoinDash website. Hierdoor verdween circa 5 miljoen euro, bestemd voor het investeren in de CoinDash tokens (CDT), in de zakken van de hacker.

De CoinDash website is na het debacle uit de lucht gehaald. CoinDash vraagt zijn getroffen investeerders om contact op te nemen. CoinDash: “Investeerders die ETH naar het frauduleuze Ethereum adres hebben gestuurd, die met kwaadaardige bedoelingen op onze website is geplaatst, en ETH hebben gestuurd naar het officiële CoinDash.io adres, ontvangen hun CDT overeenkomstig.”

Aangezien het project nog steeds aangevallen wordt, is de verkoop opgeschort.

CoinDash geeft aan dat CDT-investeerders absoluut geen ether moeten sturen naar wat voor adres dan ook in ruil voor tokens. “Transacties gestuurd naar wat voor frauduleus adres dan ook na het sluiten van de website, zullen niet worden gecompenseerd.”

Het hacken van deze ICO doet denken aan de beruchte DAO hack van vorig jaar, waar meer dan 25 miljoen euro aan ETH werd buitgemaakt door hackers. Fouten in de smart contracts, het niet gebruiken van voldoende veiligheidsmaatregelen en het ontbreken van regulering maken dat het meedoen aan ICO’s een hachelijke onderneming wordt. Ondanks de gevaren, is het investeren in ERC-20 tokens van start-ups via ICOs ongekend populair.

Deze gebeurtenis zal wederom meer aandacht genereren voor het ontbreken van regulering in de gedecentraliseerde ICO financiering. Strengere regelgeving lijkt slechts een kwestie van tijd. Wat dit met de ICO-markt zal gaan doen is moeilijk te voorspellen. De tijd zal het leren.

Laat ons weten wat je vindt!