Coinbase is 8 miljard dollar waard

De hype rondom bitcoin is dan wel voor even geluwd, dat wil niet zeggen dat er achter de schermen niets gebeurt. Er wordt door heel veel bedrijven en in heel veel landen hard aan de weg getimmerd. Zo is cryptobeurs van het eerste uur Coinbase momenteel in gesprek met Tiger Global over een investering van 500 miljoen dollar.

Coinbase is de deal met de gigantische New Yorkse investeringsfirma aan het afronden. Daarna is de grootste cryptobeurs ter wereld zo’n 8 miljard dollar waard. Met de transactie zou het zes jaar geleden in San Francisco opgerichte bedrijf direct een van de meest waardevolle startups van de VS worden. Het zou bovendien goed zijn voor de verdere legitimering van de hele crypto-industrie.

Coinbase is een van de belangrijkste marktplaatsen voor de handel in cryptovaluta. Het verdient geld aan elke transactie. Vorig jaar zomer werd de waarde van het bedrijf geraamd op zo’n anderhalf miljard dollar, maar dat was net voor de grote piek in belangstelling van consumenten eind vorig jaar. Sinds begin dit jaar gaat het door de dalende crypto-koersen wat minder met Coinbase, maar CEO Brian Armstrong benadrukt dat ze niet gefocust zijn op korte termijn pieken en dalen in handelsvolume, maar op “het bouwen van een open financieel systeem voor de wereld.”

Het bedrijf, dat heeft onthuld dat het winstgevend is, is al het hele jaar in gesprek met investeerders over een tweede aandelenverkoop. Coinbase wordt gezien als de meest gebruiksvriendelijke cryptobeurs. Wel zijn er maar enkele cryptovaluta te koop, terwijl er veel vraag is naar een groter aanbod van verschillende coins.

 

Laat ons weten wat je vindt!