Het controversiële Tether brengt 350 miljoen aan USDT uit

Stablecoin Tether (USDT) heeft gisteren 250 miljoen extra tokens uitgebracht blijkt uit data van Omni Explorer.

Aangezien één Tether gelijk staat aan één dollar gaat het om een bedrag van 250 miljoen dollar. Eind maart kwamen er ook al 300 miljoen extra tokens uit wat toen leidde tot een kleine stijging van de Bitcoin-koers. Tether kreeg daarna ook veel kritiek te verduren op Twitter vanwege de controverse rondom USDT. Er bestaan twijfels over of het bedrijf genoeg dollars heeft om de munt te backen, mede omdat het een officiële audit tot nu toe heeft geweigerd.

Onlangs nog kwam de munt negatief in het nieuws toen onderzoekers van de universiteit van Texas stelden dat Tether achter grootschalige prijsmanipulatie zat eind vorig jaar. Een claim die de CEO van het bedrijf altijd heeft ontkend.

Toen Tether in januari te kennen gaf niet meer verder te gaan met een audit zwol de kritiek verder aan, maar een advocatenkantoor bevestigde vorige week in een onofficieel statement dat Tether wel degelijk genoeg dollars heeft om zijn tokens te backen.

Litecoin-oprichter Charlie Lee twitterde vandaag dat de 250 miljoen aan USDT een voorbode is van een koersstijging van Bitcoin.


Denk jij ook dat dit juist een goed moment is om in te stappen? Koop dan nu al vanaf tien euro bitcoin bij BTC Direct, gewoon met iDeal!                                                

Laat ons weten wat je vindt!