Credit Suisse: “Bitcoin is de definitie van een bubbel”

Hoewel Bitcoin record na record breekt, blijven er genoeg critici over. Sterker nog, soms worden ze door die records alleen maar gesterkt in hun opinie dat de cryptomunt een bubbel is.

Een van hen is CEO Tidjane Thiam van de grote zakenbank Credit Suisse. Op een persconferentie noemde hij de anonimiteit van Bitcoin “een uitdaging.” The New York Times tekent op: “Voor zover we weten is geld verdienen de enige reden om vandaag de dag Bitcoin te kopen of te verkopen. Dat is precies de definitie van speculatie en van een bubbel.”

Thiam gaat verder: “Crimineel gebruik van Bitcoin is ook een factor die tegen de cryptovaluta spreekt.” Hij zegt dat banken “weinig tot geen trek hebben om betrokken te raken bij de virtuele munt die zo gemakkelijk kan worden gebruikt om geld wit te wassen.”

Meerdere CEO’s spreken zich uit tegen Bitcoin

Thiam kan zijn naam aan het rijtje van grote CEO’s toevoegen die zich uitspreken tegen cryptovaluta. Afgelopen week zei ook miljardair Warren Buffet weinig vertrouwen te hebben in de munt. Eerder al noemde onder meer oprichter van Bridgewater Associates Ray Dalio de cryptohandel een grote bubbel.

Hoewel Bitcoin vanwege de recente prijsrecords volop in het nieuws is, verwacht Thiam dat de aandacht en interesse voor de cryptomunt weldra zullen afnemen.

 

 

Laat ons weten wat je vindt!