Crypto-idealisten verdienen 450 miljoen in een jaar (!) met BitFury

Bitcoin mining, valt daar nu nog wat in te verdienen, vragen steeds meer mensen zich af. Wel als je Valery Vavilov en Valery Nebesny heet. De blockchain-evangelisten verkopen mobiele mining-kits. Hun BitFury Group heeft de afgelopen twaalf maanden 450 miljoen dollar opgebracht, schrijft Bloomberg.

Ongeacht de volatiliteit van Bitcoin verwacht Vavilov dat dit bedrag dit jaar wordt verdubbeld. De BlockBoxes van BitFury minen zo’n 15 tokens per maand. “We realiseerden ons dat onze datacenters mobiel moesten zijn, zodat ze overal kunnen worden neergezet,” aldus Vavilov in een interview in het Oekraïense Kiev, een van de zestien landen waar zijn 500 werknemers zijn gestationeerd.

BitFury de Intel van de cryptowereld

“BitFury is de Intel van de cryptowereld,” zegt iTech’s Gleb Davidyuk. “Vavilov en zijn team bouwen een ecosysteem rond het Bitcoin-protocol  en realiseren een belangrijke groei in zowel hardware als software.” Behalve de BlockBoxes levert BitFury ook belangrijke software als Exonum, dat databases in Bitcoin’s blockchain verankert, Crystal, dat verdachte transacties de-anonimiseert en Lightning Network, een systeem voor microbetalingen.

BitFury is 2 miljard waard

De startup met kantoren in de VS, Europa en Azië wordt waarschijnlijk gewaardeerd op zo’n 2 miljard dollar in de volgende investeringsronde, die binnen enkele maanden plaatsvindt. Dat zou een verviervoudiging zijn in minder dan drie jaar.

Vavilov zegt dat hij en Nebesny meer dan de helft van het bedrijf in handen hebben, maar wil niet zeggen hoeveel hij precies heeft. Wat wel bekend is, is dat BitFury en partners meer dan een miljoen tokens hebben gemijnd. Dat vertegenwoordigt een waarde van meer dan 6 miljard dollar tegen de huidige Bitcoin-prijs, maar het grootste deel ervan stamt nog uit de tijd dat Bitcoin zo’n 100 dollar waard was.

BitFury verdient veel aan Bitcoin mining

Valt er in deze tijd nog wat te verdienen met het mijnen van Bitcoin? Vavilov, die de wereld over reist om overal te vertellen over de voordelen van blockchain, is ervan overtuigd van wel. Volgens hem is het winstgevend zolang de prijs van Bitcoin boven de 3.000 dollar blijft.

Maar Vavilov blijft een idealist. “Zo’n 300 miljard dollar is via crypto in handen gekomen van een heel ander soort mensen,” vertelt hij. “De meesten, zoals ik, geven niets om privévliegtuigen of dure jachten. Ze willen echt de wereld veranderen. Als je kijkt naar hoeveel geld zij nu hebben, verwacht ik dat er de komende jaar veel goede nieuwe dingen gebeuren, in de financiële sector, in de zorg, het onderwijs, overal.”

Laat ons weten wat je vindt!