Cryptobeurs Bancor gehackt: 13,5 miljoen dollar gestolen

De gedecentraliseerde crypto-exchange Bancor is slachtoffer geworden van een hack. De dieven hebben 12 miljoen dollar aan Ether buitgemaakt en nog iets meer dan een miljoen aan andere tokens.

Bancor legde maandag alle handel stil als gevolg van wat het bedrijf zelf ‘een inbreuk op de beveiliging’ noemt. Binnen 24 uur verwacht het crypto-platform de bezigheden weer te hervatten. Op Twitter klinkt het dat er “geen wallets van gebruikers zijn gehackt.” Een uitgebreider onderzoek volgt nog.

Behalve de eigen token is er ongeveer 25.000 ETH gestolen (12,2 miljoen dollar). Hoofd communicatie van Bancor, Nate Hindman, spreekt van een kat-en-muisspel tussen hackers en crypto-exchanges. Cryptobeurzen kunnen hackers te slim af zijn door samenwerking stelt hij.

“We moeten ons gezamenlijk inzetten voor betere tools en processen die voorkomen dat dieven hun slag kunnen slaan,” aldus Hindman.

De Israƫlische crypto-exchange Bancor haalde vorig jaar 153 miljoen dollar op met een ICO. In het eerste jaar verwerkte de start-up al meer dan 1 miljard dollar. Het bedrijf introduceerde daarnaast cryptovaluta in Kenia.

Laat ons weten wat je vindt!