Cryptomarkten houden kleine winst vast

We moeten de laatste tijd blij zijn met kleine koersstijgingen op de cryptomarkten. Als de koers dan niet direct weer naar beneden duikelt is dat helemaal goed nieuws.

Koers Bitcoin stabiel

Bitcoin consolideert de kleine opleving van vorige week en staat op moment van schrijven ruim boven de 6.700 dollar. Daarmee staat de munt bijna vijf procent hoger dan een week geleden. Ook Ethereum mag niet klagen. Momenteel kost een Ether 485 dollar, wat zo’n 6 procent meer is dan vorige week zaterdag. De totale market cap van de cryptomarkt bedraagt 266 miljard dollar, ruim vijf procent meer dan een week terug.

De markt wordt gekenmerkt door besluiteloosheid als gevolg van een mix van positief en negatief nieuws. Zo kondigde de Franse overheid aan te pleiten voor een meer vrije cryptomarkt, terwijl het Duitse ministerie van Financiën juist waarschuwde voorzichtig te zijn en sprak over ‘nog onbegrepen risico’s’.

Positief was dan weer het nieuws dat twee belangrijke fintech-professionals in de blockchain-industrie stappen. De Winklevoss-broers hebben de Chief Information Officer van de NYSE, Robert Cornish, in dienst genomen voor hun cryptobeurs en Evan Cheng, directeur bij Facebook, stapt over naar het pas opgerichte blockchain-team van het bedrijf.


Denk je dat dit een goed moment is om in te stappen? Meld je dan gratis aan bij BTC Direct. Je kunt betalen met iDeal en al Bitcoin aanschaffen vanaf tien euro.                                                  

Laat ons weten wat je vindt!