Cryptomarkt houdt winst vast: Bitcoin verder omhoog

De cryptomarkt heeft woensdag een stabiele dag gehad. De winst van de afgelopen dagen is geconsolideerd. Op moment van schrijven staat Bitcoin tegen de 6.700 dollar. De meeste grote coins lieten vandaag kleine winsten zien.

Met een stijging van 3 procent in de afgelopen 24 uur houdt de cryptomunt het resistance level van 6.300 dollar ruimschoots vast. Fundstrat’s Robert Sluymer zei daar eerder deze week over dat dit weerstandsniveau cruciaal is om de downtrend te keren. Ook Ethereum laat met een prijs van 477 dollar een kleine winst zien.

Hoewel het tij lijkt te keren is het gevaar nog lang niet geweken, zeker niet na recente veiligheidsincidenten. Een sterke, robuuste reactie daarop is nodig om het herwonnen vertrouwen te behouden. Gisteren had Binance nog een groot probleem nadat er onregelmatige patronen waren gesignaleerd voor Syscoin (SYS). De handel werd per direct stilgelegd, maar is nu weer hervat.

Hoewel de details nog niet bekend zijn, lijkt het erop dat Syscoin tijdelijk verhandeld werd voor het ongelooflijke bedrag van 96 BTC (zo’n 640.000 dollar). Binance heeft nu alle dubieuze handel teruggedraaid en een serie maatregelen aangekondigd om gebruikers beter te beschermen.

Ondertussen is er bullish nieuws over blockchain. Een Britse minister riep de overheid op “om leiderschap te tonen door blockchain te gebruiken om sociale vrijheid te bewerkstelligen, de efficientie te vergroten en maatschappelijk vertrouwen weer te herstellen.”

 

Laat ons weten wat je vindt!