Cryptomarkt meer dan 300 miljard dollar waard. Bitcoin bijna 10.000

De cryptomarkt gaat door het dak. De totale marktwaarde is door de grens van 300 miljard dollar heen. Alle grote cryptomunten laten flinke winsten zien, maar de Bitcoin overtreft alles. Op dit moment staat de koers op 9.650 dollar en is de magische grens van 10.000 dollar in zicht.

Nog steeds maakt ‘s werelds grootste cryptomunt 53 procent van de totale market cap uit. Maar niet alleen Bitcoin stijgt, ook Ethereum, Litecoin, Monero, IOTA en Dash worden snel meer waard.

Wat drijft de markt?

De scherpe prijsstijging is een rechtstreeks gevolg van een algeheel gevoel onder handelaren dat de cryptomarkt zal doorgroeien. Traditionele investeerders beginnen de markt te betreden. Hedge funds zijn geïnteresseerd en Bitcoin wordt steeds meer mainstream.

Altcoins stijgen mee

De laatste koersstijging van Bitcoin was gekoppeld aan een daling van de altcoins, maar deze keer trekt Bitcoin de andere cryptomunten mee omhoog. Dat is een sterk bullish signaal voor de markt als geheel. Volgens veel insiders is de markt nog maar net begonnen aan zijn bull run. Er komen nog veel meer investeerders aan. Zo zegt Mihail Lala van WAWLLET: “Door een natuurlijke stroom is het investeringsmeer gevuld met 300 miljard. De markt wordt aangetrokken door kansen. We zijn nog maar aan het begin van de vroege meerderheid. Het meer is nog maar voor 15 procent gevuld.”

 


Interesse in Bitcoin? Maak nu gratis een account aan!

Laat ons weten wat je vindt!