Kan deze cryptomunt dan echt geld gaan vervangen?

Het grote probleem van de huidige generatie cryptovaluta is dat er eigenlijk geen een echt geschikt is om als betaalmiddel te dienen. Wie het lukt om wél zo’n cryptomunt te ontwikkelen, gaat gouden tijden tegemoet. Drie afgestudeerde studenten van de Amerikaanse topuniversiteit Princeton denken nu een oplossing te hebben. En Silicon Valley heeft er vertrouwen in.

Het drietal haalde meer dan 133 miljoen dollar op bij bekende durfkapitalisten als GV, het voormalige Google Ventures, Bain Capital en Sky Capital. Met hun start-up Basis willen ze een stabiele cryptocurrency ontwikkelen, die zijn waarde behoudt. Doordat de munt veel minder volatiel is dan Bitcoin en consorten zou hij geschikter zijn als betaalmiddel.

Stabiele cryptovaluta

Op Medium schrijft CEO Nader Al-Naji: “De volatiliteit van cryptovaluta is een van de grootste hindernissen voor wijdverspreid gebruik.” Cryptomunten worden tot nu toe vooral gebruikt om mee te speculeren. Basis wil daar verandering in brengen. Hun digitale munt moet ondersteund worden door een soort centrale bank voor crypto’s, die door meer of minder munten in omloop te brengen een koersstijging of -daling teweeg brengt, net als bij echt geld.

Basis richt zich op ontwikkelingslanden

Basis trok vorig jaar al de aandacht toen het nog Basecoin heette. Toen al zei Al-Naji tegen Reuters dat zijn bedrijf “een manier wist om de prijs stabiel te houden zonder de geweldige mogelijkheden van cryptomunten te verliezen.”

Basis richt zich in de eerste plaats op ontwikkelingslanden. “Door iedereen met een internetverbinding voor het eerst toegang te geven tot een stabiel en veilig valutaplatform denken we dat Basis de economie van ontwikkelingslanden een forse impuls kan geven”, stelt Al-Naji.

Basis is zeker niet het eerste bedrijf dat een stabiele munt wil creëren. Tether doet dat natuurlijk ook al door de koppeling met de dollar.

Laat ons weten wat je vindt!