DDos-aanval op ICO voor smartphone-mining

De Britse start-up Electroneum, die een app aanbiedt waarmee je met je smartphone cryptovaluta kunt minen, is slachtoffer geworden van een zware DDos-aanval, nadat het met een ICO 40 miljoen dollar ophaalde.

De cyberaanval heeft ervoor gezorgd dat investeerders geen toegang meer hebben tot hun accounts. Dat leidde ertoe dat het bedrijf noodgedwongen de volledige lancering van de mobiele mining-app heeft uitgesteld.

De DDos-aanval, die favoriet is bij cybercriminelen die dergelijke succesvolle ICO’s willen dwarsbomen, omvat een reeks aangetaste computers die allemaal als doel hebben om toegang te krijgen tot één site.

DDos-aanval legt Electroneum plat

Deze zogenoemde Botnet overspoelt de servers van de website, zodat er meer verkeer is dan ze aankunnen. De gewone bezoekers zijn vervolgens niet in staat om de website te bereiken en de site kan veel gemakkelijker gehackt worden. Electroneum probeert momenteel de aanval af te wenden en het netwerk weer online te krijgen.

Mogelijk heeft de start-up een fout gemaakt door in zee te gaan met de zeventigjarige voetbalmanager Harry Redknapp. De man zei dat hij niet wist hoe een computer werkt en nog nooit van e-mail had gehoord, maar toch heel veel vertrouwen had in Electroneum.

Wellicht zagen de hackers een kans door een ICO te kiezen die weliswaar succesvol is, maar zijn zwaktes heeft op het gebied van veiligheid. Sommige gebruikers hebben niet voor niets kritiek. “Waarom hebben ze niet alles getest voor de lancering,” vraagt iemand zich af. Een andere zegt: “Met 40 miljoen dollar op de bank moet je dit soort dingen sneller uitzoeken. Dit had allemaal moeten gebeuren voor de inschrijving op de beurs.”

Electroneum schrijft op de website: “We verontschuldigen ons voor het voortdurende uitstel en begrijpen uw frustratie. We werken er hard aan om zo snel mogelijk alles klaar te krijgen en te zorgen dat iedereen live kan, zodat we aan de (spannende) volgende fase kunnen beginnen van de ontwikkeling van Electroneum.”

Laat ons weten wat je vindt!