De dubbele bodem van ethereum

Een van de bekendste termen binnen de technische analyse is de double bottom of dubbele bodem als indicator voor een sterke stijging. In de afgelopen dagen manifesteerde dit patroon zich in de koerslijn van ethereum versus dollar.

Wat is de achterliggende gedachte? Stop met denken over de prijs als de “huidige” prijs. De prijs is niet een vast punt, maar meer een range waar mensen recentelijk overeenstemming over hebben bereikt.

De prijs is als een live stemsysteem dat constant aan verandering onderhevig is. Miljoenen mensen die stemmen. Het spel van vraag en aanbod.

Dus wat is de prijs van ethereum op het moment? We zien dat in de afgelopen dagen iedereen het erover eens is dat $200 te laag is, want die prijs is twee keer geraakt en afgewezen. Dat is dus de minimumprijs op het moment. Nu is het tijd voor het bepalen van de maximum prijs. De laatste keer dat de markt dit heeft geprobeerd, kwamen we uit op ongeveer $300, omdat mensen weigerden om meer te betalen. Er waren meer verkopers dan kopers.

Het lijkt er dus op dat op dit moment ethereum ergens tussen de $200 en $300 wordt gewaardeerd en dat er nu wordt gestemd of die waarde moet veranderen.

Als de $300 barrière wordt doorbroken, zal er worden gezocht naar de volgende top en als die gevonden is, begint de stemming richting de bodem. Wanneer de bodem slechts eenmaal wordt geraakt kun je dat beschouwen als een zeer zwakke stem. Als dezelfde prijs meerdere keren wordt geraakt betekent dat een sterke stem. Een double top of dubbele top werkt exact tegengesteld.

Over technische analyse is veel controverse en de algemene consensus is dat het ondergeschikt is aan de fundamentele analyse. Het is zeker niet altijd zo dat er na een dubbele bodem een koersstijging komt. Toch is het interessant om het psychologische aspect achter het koersverloop te bestuderen door middel van technische analyse.

 

Disclaimer. Cryptokrant geeft op generlei wijze advies aan lezers. Wij zijn nadrukkelijk een nieuwsvoorziening die zo neutraal mogelijk wil informeren. Lezers, die op basis van onze berichtgeving bepaalde acties willen uitvoeren, dienen zelf onderzoek te doen en zijn volledig verantwoordelijk voor hun eigen beslissingen. Dit artikel kan dus nooit worden beschouwd als een beleggingsadvies.

Laat ons weten wat je vindt!