De grootste bank van Centraal Europa stapt in blockchain

De grootste bank van Centraal Europa, de Poolse PKO BP, experimenteert met Coinfirm’s platform Trudatum, een platform dat herkomst en verificatie controleert voor elke vorm van data, bestanden of documenten.

CEO van Coinfirm Pawel Kuskowski vertelt: “We zijn extreem trots op onze samenwerking met PKO BP en hopen samen blockchain te implementeren bij grote spelers op de markt. Trudatum kon zich geen betere partner wensen om mee te beginnen in de financiële industrie. We kijken er naar uit om hen te helpen om wereldleider te worden in de toepassing van blockchain bij grote banken.”

Polen heeft een van de meest technologisch geavanceerde financiële markten ter wereld. Maar overal lopen banken voorop in de toepassing van blockchain. Ze worden aangetrokken door de kostenbesparing, veiligere oplossingen en hogere transactiesnelheden die met blockchain mogelijk zijn. Andere reden is dat blockchain keer op keer bewijst een blijvertje te zijn. Het is voor banken dus steeds meer een kwestie van zwemmen of verdrinken. Maar wat de reden ook is, banken zijn enthousiast over blockchain en experimenteren ermee over de hele wereld.

Disclaimer. Cryptokrant geeft op generlei wijze advies aan lezers. Deze website is puur informerend van aard en streeft naar neutrale en onafhankelijke berichtgeving. Lezers dienen te allen tijde zelf onderzoek te doen en zijn volledig verantwoordelijk voor hun eigen acties. Dit artikel kan dus nooit worden beschouwd als een beleggingsadvies.

Laat ons weten wat je vindt!