Expert voorspelt: Bitcoin-prijs naar 5.000 dollar nu SegWit nadert

De koers van bitcoin maakte de afgelopen dagen een explosieve stijging door om daarna weer licht te dalen. Maar dat is slechts tijdelijk denkt expert Max Keiser. Het duurt niet lang meer of de prijs van bitcoin gaat door het dak, vermoedt hij.

Met de activatie van Segregated Witness (SegWit) in zicht voorspelt de baas van RT’s Keiser Report, Max Keiserdat de prijs van bitcoin de 5.000 dollar gaat raken. 

BIP 91 goedgekeurd

Hoewel SegWit nog niet is goedgekeurd is BIP 91 dat wel. Op 16 juli werd de activatiedrempel bereikt en vijf dagen later was Bitcoin Improvement Proposal BIP 91 volledig geïmplementeerd. De oplossing is bevestigd door de miners om zo een splitsing van de blockchain en het ontstaan van een tweede bitcoin te vermijden.

Het deed de koers van de cryptomunt goed: in vijf dagen tijd steeg de waarde met 910 dollar. Keiser deed zijn voorspelling al eerder op basis van een constante en gestage groei van de munt. Maar naar mate het opschalingsdebat voortduurde, kwam hij steeds meer alleen te staan. Investeerders en handelaren begonnen langzaam het vertrouwen in de capaciteit van bitcoin te verliezen.

Bitcoin wacht op SegWit

Maar dat is nu veranderd. Bitcoinhandelaren anticiperen fel op de activatie van SegWit. Bitcoin-blocks kunnen naar verwachting door de nieuwe methode 3x zoveel transacties opslaan en zodoende worden transacties ook substantieel goedkoper.

Maar, zo houdt bitcoinjournalist Aaron van Wirdum een slag om de arm: de acceptatie van BIP 91 betekent niet noodzakelijk een gegarandeerde activatie van SegWit. Behalve dat de meerderheidssteun voor BIP 91 moet worden volgehouden, dienen miners ook Bit 1 aan hun blocks toe te kennen om SegWit daadwerkelijk te activeren.

Toch heeft de community reden om optimistisch te zijn. Antpool, de grootste miningpool, die wordt uitgevoerd door Bitmain, is begonnen met het aankondigen van Bit 1 in hun blocks. En als alles dan loopt zoals gepland, is er een kans dat Keiser gelijk krijgt met zijn voorspelling.

Disclaimer. Cryptokrant geeft op generlei wijze advies aan lezers. Deze website is puur informerend van aard en streeft naar neutrale en onafhankelijke berichtgeving. Lezers dienen te allen tijde zelf onderzoek te doen en zijn volledig verantwoordelijk voor hun eigen acties. Dit artikel kan dus nooit worden beschouwd als een beleggingsadvies.

 

Laat ons weten wat je vindt!