Dit is hoe ook Afrika van bitcoin profiteert

Het gaat met kleine stapjes, maar toch: ook Afrika stapt in bitcoin. Tanzania is het volgende Afrikaanse land dat de digitale munt omarmt. De groei is indrukwekkend, ook al gaat het nog maar om kleine aantallen.

Kenia, Nigeria en Zuid-Afrika zijn de pioniers van de cryptovaluta in Afrika, maar hoe bekender de digitale munten worden, hoe meer landen willen profiteren. Tanzania kon niet achterblijven.

Volgens Coin.dance, een informatieportaal voor blockchain dat up-to-date cijfers levert, laat Tanzania in de afgelopen weken een gigantische toename zien van de handel in bitcoin. Ook de statistieken van Nigeria zijn indrukwekkend. 

Gigantische stijging

Het lokale bitcoinvolume in Tanzania steeg in de tweede week van juli naar een wekelijkse handelswaarden van 83 miljoen Tanzaniaanse shillings (TZS). Dat cijfer is een stuk minder imposant als je het omzet naar dollars. De bitcoin-investeringen bedragen dan slechts ruim 37.000 dollar. Dat lijkt weinig, maar het gaat meer om de sterke groei die is ingezet dan de totale waarde.

In Nigeria was er ook sprake van een flinke groei, maar vooral het volume maakt daar indruk. De weekomzet voor de derde week van juli was met 972 miljoen Nigeriaanse Naira een nieuw record. In dollars gaat het om een bedrag van 3 miljoen.

Bitcoin verspreidt zich in Afrika

Natuurlijk verbleekt het volume van Tanzania bij dat van Nigeria. Het is net iets meer dan één procent. Maar het is de groeipiek die het vermelden waard is. De cijfers die het kleine landje kan laten zien zijn een indicator dat bitcoin zich verspreidt buiten de Afrikaanse grootmachten en ook bekend wordt bij de meer rurale staten. In totaal schommelde de Tanzaniaanse waarde in de tweede week van juli rond de 14 BTC, een stijging van 33 procent ten opzichte van de week daarvoor. Er valt dus nog een wereld te winnen in Afrika, maar de goede weg is ingeslagen.

Laat ons weten wat je vindt!