Drie dingen die je moet weten voor je in een ICO investeert

Na de crash van de crypto’s deze week is er rumoer ontstaan over de ICO’s van ethereum. Er bestond al langer scepsis over de kwaliteit van de Initial Coin Offerings op het ethereum-netwerk. Want zit er wel een valide product achter? En willen de aanbieders van de ICO de opbrengst niet in eigen zak steken? Het was een van de redenen dat vooral ethereum grote verliezen leed de afgelopen dagen.

Hoewel het verlies van ethereum slechts van tijdelijke aard lijkt, hebben critici wel een punt als ze hun vraagtekens zetten bij sommige ICO’s. Denk je na over een investering dan is het zaak om op deze drie dingen te letten.

1. Wat biedt de ICO aan?

Is het een technologie, munt of platform waar behoefte aan is? Hebben ze een oplossing voor een concreet probleem? Is er een markt, een doel en een lange termijnvisie om het doel te bereiken? Lees op de website van de ICO de whitepaper, onderzoek de markt en bedenk of de blockchain daar geschikt voor is.

2. Wie biedt de ICO aan?

Uiteindelijk kan het project alleen slagen als er goede mensen bij betrokken zijn. Doe dus een achtergrondcheck van het team, bekijk hoe transparant ze zijn en wat voor eerdere werkervaring ze hebben. Als je het idee krijgt dat het team onervaren is en niet goed weet waar het mee bezig is, dan moet je daaruit conclusies trekken.

3. Krijg je een goed gevoel bij de ICO?

Dat klinkt zweveriger dan het is. Veel investeerders luisteren naar hun onderbuikgevoelens. Zeker in deze onzekere sector waarin het aftasten is wie je kunt vertrouwen en wie niet is het belangrijk om te bedenken of je na al je onderzoek een goed gevoel krijgt bij het bedrijf. Heb je het idee dat er iets niet klopt of dat de investering te risicovol is dan is dat vaak ook zo.

Laat ons weten wat je vindt!