bitcoin kopen

Drie manieren waarop Bitcoin ten onder kan gaan

Wat de toekomst gaat zijn van Bitcoin hangt zeker niet alleen af van de beurskoersen. Er zijn allerlei externe factoren die een rol spelen. MIT, de gerenommeerde tech-univeristy, besloot de advocaat van de duivel te spelen en een aantal scenario’s te bedenken waardoor het helemaal mis kan gaan met Bitcoin.

  1. De overheid grijpt in
    Hét grote gevaar voor de cryptowereld is dat de markt wordt dood gereguleerd en dat overheden met een eigen coin komen. MIT suggereert bijvoorbeeld de Fedcoin. Die zou er bijvoorbeeld voor zorgen dat je geen belastingaangifte meer hoeft te doen, maar dat het geld zo uit je Fedcoin-wallet wordt gehaald. De nodes in de blockchain zouden erkende financiële instituties zijn.
  2. Facebook neemt Bitcoin over
    Facebook zou gebruikers een BTC-wallet kunnen aanbieden. Ze krijgen crypto als beloning voor hun interactie op het sociale netwerk. Ook zouden ze geen advertenties meer te zien krijgen als Facebook hun computer mag gebruiken om te minen. Zo zou er een soort zakelijke versie van de Fedcoin ontstaan.
  3. Er komen heel veel verschillende coins
    Als er allerlei cryptocoins komen voor specifieke betalingen wordt Bitcoin mogelijk ook fors minder belangrijk. Denk aan een coin om Apple-producten mee te betalen, eentje voor de supermarkt en eentje voor het restaurant.

Hoewel deze scenario’s deels wat vergezocht lijken, kunnen ze in de toekomst een serieuze bedreiging gaan vormen. Volgens MIT kan Bitcoin daar wat aan doen door zich te focussen op de unieke voordelen van de munt, zoals de anonieme verwerking van transacties, al wordt ook die eigenschap bedreigd geeft de universiteit toe.


Wil je graag Bitcoin kopen? Meld je dan gratis aan bij BTC Direct. Je kunt betalen met iDeal en al Bitcoin aanschaffen vanaf tien euro.                                                  

Laat ons weten wat je vindt!