Economieprofessor die crisis 2008 voorspelde: “Bitcoin is gigantische, speculatieve bubbel”

Nouriel Roubini, de economieprofessor die beroemd werd doordat hij de financiële crisis van 2008 voorspelde, doet zijn bijnaam Dr. Doom eer aan als het gaat om cryptovaluta.

Tegen de Poolse Business Insider zei Roubini dat Bitcoin zo sterk gereguleerd zal worden dat dat het einde gaat betekenen van de cryptomunt. Maar hij maakte een belangrijke kanttekening: “Je moet blockchain en Bitcoin gescheiden van elkaar zien. Blockchain zorgt voor enorme kansen om de productiviteit in veel bedrijven te verhogen en ik denk dat de technologie echt heel goed is. Maar de Bitcoin en andere cryptovaluta zijn iets heel anders. Naar mijn mening is er een gigantische speculatieve bubbel als het gaat om Bitcoin.”

“Bitcoin voedt zichzelf”

Op de vraag waarom hij dat denkt, antwoordt Roubini: “Omdat dit noch een serieuze methode is om te betalen noch een goede manier om vermogen op te slaan. De Bitcoin voedt zichzelf. Er zijn geen fundamentele redenen waarom de prijs naar zo’n hoog niveau zou moeten stijgen. Daarnaast wordt de munt gebruikt door criminelen en hun schimmige activiteiten. Ik denk dat meer en meer landen de handel in cryptovaluta aan banden zullen leggen net als China al deed. Nieuwe wet- en regelgeving zal het einde betekenen van de hoge koers van Bitcoin.”

Laat ons weten wat je vindt!