Belangrijke testcase: China gebruikt blockchain om belasting te innen

De Chinese regering heeft aangekondigd blockchain-technologie te gaan gebruiken voor het innen van belastingen en de uitgifte van elektronische facturen. Dit wordt een belangrijke testcase voor blockchain.

De Chinese economie is momenteel de een na grootste ter wereld met een bnp van meer dan 10 biljoen dollar in 2016. China is voorloper in de toepassing van blockchain-technologie. De regering heeft blockchain zelfs benoemd tot prioriteitsproject in het dertiende nationale vijfjarenplan voor informatisering. Volgens het plan wordt de technologie onder meer ingezet voor patiëntendossiers en belastingteruggaven. 

Ook andere landen zijn met blockchain bezig

De aankondiging van China vergroot de kans dat bitcoin en blockchain in de toekomst grote financiële en technologische krachten worden. Hoewel China momenteel voorop loopt, zijn er ook genoeg andere landen bezig met blockchain-toepassingen. Zo wil Malta cryptovaluta legaliseren voor online casino’s en heeft het uitgesproken leider te willen worden binnen de Europese Unie op het gebied van bitcoin en blockchain. Japan en Zuid-Korea hebben bitcoin officieel geaccepteerd als wettig betaalmiddel. En zelfs in de VS zijn politici bezig met informatiebijeenkomsten over blockchain. Ze zien mogelijkheden op het gebied van registratie in de zorg, belastingaangiften en identiteitsmanagement. 

 

Laat ons weten wat je vindt!