“Er komt een wereldwijde cryptomunt, maar het is niet Bitcoin”

Er zijn verschillende toekomstscenario’s voor de cryptomarkt, maar wat onvermijdelijk lijkt is dat veel cryptovaluta zullen sneuvelen en dat enkel de sterksten over blijven. Ook zou het niet onlogisch zijn als er één grote virtuele wereldmunt komt. Maar volgens top-econoom Gary Cohn gaat dat niet Bitcoin worden.

Digitale wereldmunt moet eenvoudiger

Cohn was de baas van Goldman Sachs en de belangrijkste economisch adviseur van Donald Trump. Tegen zakenzender CNBC vertelt hij dat Bitcoin te ingewikkeld is en dat de gewone man de werking ervan nooit zal begrijpen. Daarom voorspelt hij dat er een veel eenvoudigere virtuele munt komt. Pas als mensen begrijpen hoe het werkt en hoe het is gemaakt, zullen ze voldoende vertrouwen hebben om een cryptomunt daadwerkelijk te gebruiken denkt hij. Deze wereldmunt zal volgens Cohn niet hoeven te worden gemined, iets wat aanzienlijk in de kosten zou schelen. Naar verluidt kost het minen van Bitcoin zo’n 5,6 miljoen euro per dag aan elektriciteit.

Geen Bitcoin, wel blockchain

Cohn heeft weinig vertrouwen in Bitcoin, maar (zucht) wel in de achterliggende blockchain-technologie. Dat Goldman Sachs bezig is met Bitcoin vindt hij prima. Ze moeten doen wat het beste is voor hun aandeelhouders, aldus de econoom.


Wil je graag Bitcoin kopen? Meld je dan gratis aan bij BTC Direct. Je kunt betalen met iDeal en al Bitcoin aanschaffen vanaf tien euro.                                                  

Laat ons weten wat je vindt!