Ethereum is back: nieuw prijsrecord van 422 dollar

Het was een tijdje stil rond Ethereum, maar eindelijk gaat ook de koers van de tweede grootste cryptomunt omhoog. Op donderdagavond bereikt de prijs van Ether met 421 dollar een nieuw record. Het oude record is 414 dollar en dateert van half juni.

In die tijd spraken we nog over een mogelijke flippening: Ethereum zou het stokje van Bitcoin overnemen als ‘s werelds grootste cryptovaluta als het gaat om totale marktwaarde. In de mainstream media werd uitgebreid gesproken over de kracht van Ethereum en hoe het netwerk veel meer functionaliteiten kent dan Bitcoin. Maar daarna ging de prijs van Bitcoin door het dak, terwijl Ethereum langzaam daalde in waarde.

Tot nu dus. Vergeleken met een maand geleden is de koers met ruim 43 procent omhoog gegaan. De afgelopen 24 uur steeg de prijs met 13 procent en het einde is nog niet in zicht. Mogelijke verklaring is het nieuws dat ETH een eigen gereguleerde derivatenmarkt krijgt. Ook zijn investeerders online bezig met de impact van een sterke stijging van het transactievolume  vandaag. Naar verluidt verwerkt Ethereum momenteel meer transacties per dag dan alle andere cryptovaluta bij elkaar. Tenslotte kan het ook geen kwaad dat miljardair Mike Novogratz gisteren verkondigde dat Ether tegen het eind van het jaar zomaar 500 dollar waard zou kunnen zijn.

 

 

Laat ons weten wat je vindt!