Ethereum verbruikt meer energie dan heel Cyprus, Cambodja en Brunei

Cyprus, Cambodja en Brunei verbruiken in totaal samen minder energie dan voor het minen van ethereum nodig is, blijkt uit onderzoek.

Het minen van ethereum, wat nog gewoon kan met standaard hardware, kost 4,2 Terawattuur, schrijft Business Insider op basis van onderzoek van Digiconomist. De bevindingen zijn onderdeel van de Ethereum Energy Consumption Index, die het energieverbruik van ethereum meet, zolang het platform nog niet is overgestapt van het Proof-of-Work naar het Proof-of-Stake-model Casper.

Behalve dat het energieverbruik fors zal dalen met Casper zijn er meer voordelen voor deelnemers en investeerders, zei mede-oprichter van ethereum Vitalik Buterin op Twitter. Zo kunnen de tarieven voor de uitgifte van ETH-tokens in de toekomst “onder nul” komen.

Tot de Proof-of-Work-methode vaarwel kan worden gezegd, verbruiken bitcoin en ethereum samen meer energie dan Jordanië, IJsland én de Dominicaanse Republiek. In vergelijking met andere betalingssystemen hebben cryptocurrencies veel meer energie nodig dan traditionele netwerken zoals Visa. Per transactie is ethereum wel aanzienlijk goedkoper dan bitcoin als het gaat om miningkosten.

Laat ons weten wat je vindt!