Experts stellen eindejaarsverwachting Bitcoin met 50 procent bij

Het is de grote hobby van veel (zelfbenoemde) crypto-experts: voorspellen wat de koers van Bitcoin is op 31 december. Vrijwel allemaal stellen ze de verwachtingen naar beneden bij. Een panel van Australische deskundigen verlaagt de koersverwachting zelfs met vijftig procent.

Daarover schrijft Business Insider. De tien crypto-analisten van vergelijkingssite finder.com.au voorspelden begin januari nog dat Bitcoin op 43.000 dollar zou staan aan het eind van 2018. Tot maart behielden de experts hun vertrouwen, maar nu de koers gedaald is tot onder de 6.500 dollar kunnen ze niet anders dan hun verwachting fors bijstellen. Ze ramen de koers nu op 18.883 dollar (om precies te zijn). Dat is meer dan de helft minder dan aan het begin van dit jaar.

Een schrale troost: van de tien onderzochte munten is er geen enkele minder waard dan het jaar ervoor.

EOS, Tron en Cardano grote stijgers

Volgens de deskundigen stijgen EOS, Tron en Cardano het hardst. Vooral het veelbelovende EOS zou een groeispurt maken en met een koers van 38 dollar tegen het eind van het jaar vier keer zoveel waard zijn. EOS werkt net als Ethereum met smart contracts met als groot verschil dat het platform volgens oprichter Block.one tot 50.000 transacties per seconde kan verwerken, veel meer dan Ethereum. Reden waarom EOS een van de munten is waar het meest van wordt verwacht.

Maar ook Tron en Cardano kunnen rekenen op een flinke groei. Volgens het panel zijn beide op 31 december 2,5 keer zoveel waard.

Wat zegt jullie glazen bol?        

Laat ons weten wat je vindt!